Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Rólunk

Üdvözlöm a Kedves Olvasót!

A Magyar Kullancsszövetség Közhasznú Egyesület 2005-ben azzal a céllal kezdte meg munkáját, hogy  szakmai hitvallásunk szerint a társadalmat tájékoztassuk a kullancsok  által terjesztett betegségek-  és az ellenük való védekezés fontossága terén, amelyet évről-évre folyamatos kutatómunkánk eredményeire építjük.

Dr. Kapiller Zoltán

Dr. Kapiller Zoltán az MKKE elnöke

Egyesületi KÜLDETÉSÜNK:

A kullancsok világszerte, így Magyarországon is sok bajt és betegséget okoznak.

Orvosok, állatorvosok és biológusok felismerve a kullancs helyzet kritikus voltát, megalapították a Magyar Kullancsszövetség Közhasznú Egyesületet, az alábbiakban részletezett célok megvalósításáért:

Az Egyesület a társadalom segítségével támogatja a kullancsokkal kapcsolatos zoológiai és járványtani kutatásokat, valamint a kullancsok terjesztette emberi megbetegedések megelőzését, korai felismerését.

Továbbá ismerteti a kullancsok szakszerű eltávolításának módszertanát, valamint szerepet vállal a társállatok-, elsősorban kutyák és macskák kullancs terjesztette megbetegedéseinek megelőzésében is.

Összehangolja az ez irányban dolgozó szervezetek munkáját. Képviseli a hazai emberi és állati betegek gyógyításáért és gyógyulásáért dolgozó mozgalmakat a különböző fórumokon, rendezvényeken. Kiemelten  képviseli a kullancsok és az általuk terjesztett betegségek elleni védekezési módok mindenki számára történő megismertetését.

A Magyar Kullancsszövetség Közhasznú Egyesület össztársadalmi érdeket képviselő munkájának végzéséhez az Önök támogató adományát kéri az alábbi bankszámlaszámra:

ERSTE Bank 11600006-00000000-16254356

Adószám:

18255717-2-43

Köszönettel és tisztelettel: Az Elnökség

Magyar Kullancsszövetség Közhasznú Egyesületet

1125 Budapest, Istenhegyi út 31/b.

ELÉRHETŐSÉG:

Póstacím: 2071 Páty, Tulipán u. 13.

Tel.: 06-30 -552-12-20

E-mail:  info@kullancsszovetseg.hu